dinsdag 12 mei 2009

Nieuwsbrief VDO Masteropleidingen

Dit artikel heb ik voor de nieuwsbrief van de Masteropelidingen geschreven:

Vernieuwde website HAN-Studiecentra
Zoeken in meerdere informatiebronnen tegelijk? Dat is mogelijk met de nieuwe federatieve zoekmachine HAN-Quest. Deze zoekmachine doorzoekt in 1 keer een groot deel van de informatiebronnen die de Studiecentra aanbieden en presenteert het resultaat van de zoekactie vervolgens op 1 scherm.
Tijdschrift nodig? Neem dan de moeite om de ‘Online Tijdschriften’van de Studiecentra HAN te raadplegen, een verzameling van meer dan 17.000 tijdschriften. Zoeken naar een speld in een hooiberg? Dat valt gelukkig wel mee, want het is mogelijk om op alfabet te zoeken, op onderwerp of uitgever. Groot voordeel is dat op deze manier verschillende databanken tegelijk te doorzoeken zijn, zoals Academic Search Premier of Pubmed.
Thuistoegang tot Databanken: Sinds kort kunnen HAN-studenten en medewerkers de meeste databanken en websites ook buiten de HAN gebruiken. Voor de Nederlandstalige databanken is het nodig om zich eenmalig binnen de HAN aan te melden, voor de meeste Engelstalige databanken moet eens per sessie ingelogd worden met de HAN-account. Meer info? Klik op Thuistoegang

3 opmerkingen:

Irma zei

leuk berichtje om te lezen

bloxymusic zei

Goed informatief stuk!

bibliothekarin zei

Bedankt,trouwens...
in het orginele artikel stonden er verschillende aanklikbare links.